Държавни помощи за наем за младежите в Испания

Правителство одобри отпускането на помощи за наем за младежите в Испания, които са на възраст до 35 години. Голяма част от хората, които отговарят на критериите, ще получават максимум до 600 евро на месец в продължение на 3 години. Целта на правителствената мярка е да се улеснят младежите, които искат да живеят самостоятелно от близки и роднини.

Право на този вид помощ имат кандидатите, които към деня на подаването на молбата не са навършили 35 години и годишният им доход не надвишава сумата от 22.558 евро /бруто/, ако живеят сами. Ако са двойка, то тогава общият годишен доход на двамата не трябва да надвишава тази сума.

Максималният размер на помощта е 50% от наема на жилището и не може да надхвърля сумата от 600 евро. В автономните области, където наемите на жилищата са по- високи, стойността на тази субсидия може да достигне до 900 евро.

Помощта се отпуска за срок от 3 години, като задължителното условие е през целия този период годишният доход на бенефициента да не надвишава определения от правителството максимум. Към момента на подаването на молбата младежът не трябва да е навършил 35 години. Например: ако към датата на подаване на молбата кандидатът е на 34 години, то той ще я получава до навършването на 37 години.

Кампанията за подаване на молби за този вид помощ ще започне когато съответната автономна област извърши съответните процедури и обясни каналния ред за обработката на документите. Очаква се през този месец /април/ и следващия /май/ административните органи вече д бъдат готови за отпускането на субсидиите.

Бюджетът, отделен от испанското правителство за тази помощ възлиза на 563 млн. евро за следващите 4 години. Определен е и ред за отпускането им: младежите с най- ниски доходи ще имат предимство, т.е. не всички желаещи ще могат да се облагодетелстват, въпреки че отговарят на всички условия.

Автор: адвокат Мигел Гонзалес де Мигел

Държавни и автономни помощи за наем на жилище в Испания

Испанска банка започна продажбата на намалени жилища за младежи

Всички видове помощи за безработните в Испания

вицепремиер
БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Бившият вицепремиер на Испания Родриго Рато е заподозрян отново в измама за 6,8 млн. евро

12/02/2017 WORLD BG

Бившият вицепремиер на Испания и управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Родриго Рато е заподозрян в измама за 6,8 млн. евро в периода 2004-2015 година, съобщава в. “Ел Паис”. По делото „Рато” вече има Последни

СВЯТ

Нови правила за прием на бежанци в Европа

07/06/2017 WORLD BG

За нови правила за прием на бежанци в Европа работи парламента на общността. Те се отнасят за регистрацията и разпределението на мигранти и трябва да заменят сегашната система, известна като Дъблински регламент, която се оказа Последни

БЪЛГАРИЯ

Закупуване на трудов стаж за пенсия

04/05/2017 WORLD BG

В края на 2014 година българското правителство реши, че нама да има краен срок за закупуване на трудов стаж за пенсия. Регламентираният срок за това изтичаше през 2015 г., но това ограничение бе отменено, уточниха Последни

Be the first to comment

Вашият коментар