Върховният съд на Испания потвърди присъдата на зетя на краля

присъдата

Върховният съд на Испания потвърди присъдата на зетя на краля. Иняки Удангарин ще трябва да лежи в затвора 5 години и 10 месеца, 5 месеца по-малко от присъдените му от Областния съд на Палма де Майорка през месец февруари 2017 г. Върховният съд потвърди и решението, според което сестрата на крал Фелипе VI, инфанта Кристина, се е облагодетелствала от престъпленията на мъжа си, за което ще трябва да плати глоба.

За момента Удангарин може и да не влезе в затвора, ако решението не е окончателно и може да се обжалва пред Конституционния съд.

Съпругът на сестрата на испанския крал, инфанта Кристина, беше обвиняем по делото Nóos и беше осъден през месец февруари 2017 г. от Областния съд на Палма де Майорка на 6 години и 3 месеца затвор за измама и незаконно присвояване на публични средства. Ако съдебното решение на Върховния съд е окончателно Удангарин ще трябва да влезе веднага в затвора. Ако не е, и кралският зет реши да обжалва, трибуналът в Палма де Майорка ще трябва да реши дали, въпреки това, осъденият да влезе в затвора веднага или да се изчака до окончателното решение на Конституционния съд.

Испания е в очакване на присъдата на сестрата на краля инфанта Кристина

Be the first to comment

Вашият коментар