През 2040 г. Испания ще стане първа в света по продължителност на живота

През 2040 г. Испания ще стане първа в света по продължителност на живота. Това е заключение на последното проучване по тази тема, публикувано от престижното списание The Lancet.

Експертите от Institute for Health Metrics and Evaluation са убедени, че през 2040 г. испанците ще имат най-дългата продължителност на живота, като средно всеки гражданин ще живее до 85,8 години. Така Испания ще заеме първото място, измествайки Япония, където продължителността ще е 85,7 години.

Вече научно е доказано, че тайната на Испания е в нейната традиционна кухня и режим на хранене. Средиземноморската диета, която се състои в местни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин, риба и страхотни вина, и кухнята, богата на морска храна са решаващите фактори както физическото, така и за психическото здраве на хората, намалявайки риска от депресия. Не по- маловажни фактори са климата и прочутата cиecтa, която оказва блaгoпpиятeн eфeĸт въpxy стреса и увеличава cpeднaтa пpoдължитeлнocт нa живoтa. И не на последно място разбира се, силно развития социален живот и висококачествено здравеопазване в страната. (Испанското здравеопазване отново на 3 място в света, българското- на 56).

В момента Испания е на първо място в Европейския съюз и на трето място в света по продължителност на живота след Япония и Сингапур.

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС, България- с най-ниска

Испания е с най-висока продължителност на живота в ЕС и е трета в света

Испанското здравеопазване отново на 3 място в света, българското- на 56

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply