Продават опасен коктейл по испанските курорти

Продават опасен коктейл по испанските курорти. Самозвани търговци предлагат на туристите питиета, които съдържат нискокачествен алкохол и развалени плодове. Продуктите се обработват в изключително нехигиенични условия, като продавачът дори не си измива ръцете. Най-често приготвянето на питиетата става директно на улицата, съобщава вестник Daily Star.

Британският пътешественик Вал Спенсър дори е наблюдавал лично как се приготвя такъв коктейл в курорта Бенидорм. Търговецът е слагал бучки лед в чашите с питиетата направо с ръце. Имало е желаещи да си купят, въпреки че напитки от този род се продават по всички заведения на плажа Леванте и цената им е около 5 евро.

Извършването на каквато и да е дейност, свързана с хранителни продукти в крайно нехигиенични условия, както и търговията с алкохол без разрешително, нарушава законите на Испания. В началото на юни тази година е започнала специализирана полицейска акция под прикритие, която има за цел да разкрие извършителите и да прекрати незаконната дейност. Местните власти дори информират туристите за опасностите от този вид напитки, поставяйки плакати на плажа и публикувайки информация в социалните мрежи.

Арестуваха двама туристи в Дубай, защото жената била бременна без да е омъжена

Испания е на първо място в света по брой на баровете на глава от населението

Be the first to comment

Leave a Reply