34 000 души подкрепят протеста на българите от чужбина на 16.09 (видео)

протеста на българите от чужбина

34 000 души подкрепят протеста на българите от чужбина на 16.09.2018 г. пред сградата на Парламента в София за сваляне на правителството на Бойко Борисов и смяна на системата. Това заяви на пресконференция в София Емил Русанов, който е единия от организаторите.

Днес, по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА, Емил Русанов заяви още, че идеята на протеста на българите от чужбина е България да се управлява по швейцарски модел. Това означава, че всички на ръководни постове в държавата трябва да бъдат избирани пряко. Организаторът подчерта, че проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над £1000 като информация за дарителите е изложена в интернет страницата на събитието.

Росен Миленов, бивш служител на службите за сигурност заяви, че с протеста на българите от чужбина се иска само оставката на правителството, но не и разпускане на действащото 44 Народно събрание, което ще трябва да гласува кабинет, предложен от участниците в протеста и да приеме някои закони за започване на промените. Новоизбраното правителство ще работи само по изготвената програма и ще инициира референдуми.

Според събитието, публикувано в социалните мрежи, протеста на българите от чужбина ще се проведе на 16.09.2018 г. от 12:00 до 22:00 часа (българско време) пред Народното събрание и от 11:00 часа (GMT+1) пред всички български посолства по света. Там организаторите заявяват, че „Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум.”

Българите в Испания излизат на протест пред посолството в Мадрид

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар