Протести в Испания срещу зелените сертификати и ваксините

протести

Протести в Испания срещу зелените сертификати и ваксините. За втора поредна седмица хиляди испанци излязоха по улиците на Барселона и Валенсия в събота вечер. Организаторите твърдят, че демонстрации ще има докато не отпадне изискването за зеления сертификат.

Според испанските медии в Барселона протестиращите са били около 3 000 души. Носели са плакати с надписи: „Ковид паспорт, тоталитарна държава“ и „Уважавайте нашия избор“ и болшинството са били без предпазни маски. В област Каталуния се изисква ковид паспорт за достъп до барове, ресторанти, фитнес зали, старчески домове и нощни заведения.

Демонстрация срещу сертификатите за ваксиниране се проведе и в центъра на Валенсия. Протестиращите са скандирали: „Свобода“, „Не пипайте децата“, „Това не е ваксина, това е експеримент“, а на плакатите в пишело: „Без политическа, социална и медицинска диктатура“, „Ваксината убива“ и др. В област Валенсия се изисква ковид паспорт за посещаване на заведения, чиито капацитет е над 50 души.

От няколко седмици случаите на заразяване в Испания започнаха да се увеличават и в момента са 326 на 100 000 души. В тази връзка властите в някои автономни области решиха да въведат задължителен ковид паспорт за достъп до определени обществени места и това предизвика негодуванието на някои граждани.

Тревожен ръст на заразените с коронавирус в Испания

Be the first to comment

Leave a Reply