В Испания откриха първият в Европа интерактивен аквариум

В Испания откриха първият в Европа интерактивен аквариум. На 3 декември 2018 г. проектът на Parques Reunidos- Atlantis Aquarium, отвори врати за посетители. Площта му е 6000 кв. м., а 2 300 000- те литра вода осигуряват на многообразнието от животни условия, близки до естествената им среда.

Различното от всички други аквариуми е, че в Atlantis Aquarium се използва най-съвременната технология, за да се напомни на посетителите за заплахата, засягаща морското биоразнообразие и цялата хранителна верига, и по този начин да се насърчи тяхното опазване. За привличане на вниманието на посетителите, обиколката в Atlantis Aquarium започва с видео как метеорит пада върху Мадрид и го разрушава. Целта на краткия филм е да покаже какви биха били последиците от измененията в климата на Земята.

Веднага след това започва пътешествието сред най-важните екосистеми на планетата, където живеят около 10 000 екземпляра от 150 различни вида риби, костенурки, пингвини, акули, риби, корали и медузи.

По време на разходката посетителите ще видят морския свят по различен начин. Благодарение на технологията на виртуалната и аугментираната реалност, както и чрез интерактивни екрани и предизвикателства, зрителите ще станат свидетели на разрушителната силата на огромна вълна и последиците от замърсяването на моретата с пластмасови отпадъци.

Atlantis Aquarium се намира в търговския център Xanadú, в градчето Arroyomolinos, на 29 км. западно от Madrid.

Най-скъпият ресторант в света се намира на остров в Испания

В Испания откриха най-голямата водна пързалка в света

Отвариха Ferrari Land в Испания (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply