Пътната полиция в Испания вече патрулира с необозначени бусове и камиони

глобата в Испания

От месец ноември 2018 г. пътната полиция в Испания патрулира и с необозначени бусове и камиони (т.е. без съответните надписи). До момента такъв тип превозни средства се използват само в областите Галисия и Кастия и Леон, но постепенно тази практика ще обхване цялата страна. Целта на Дирекцията за движение по пътищата (DGT) е да се увеличи ефективността за засичане на шофьорите, които правят нарушения по време на движение, благодарение на по-добрата видимост, която предлагат тези превозни средства.

С необозначените бусове и камиони служителите на Дирекцията за движение по пътищата (DGT) следят предимно за шофьори, които говорят или чатят по телефона по време на движение, пътници без поставени предпазни колани или за превишена скорост. Информацията за нарушителите се изпраща на най-близкия пътен патрул, който спира превозното средство, извършва проверка и налага съответната санкция.

Пътните произшествия, станали в следствие на използването на мобилни устройства по време на шофиране (33%) вече са повече от инцидентите, причинени от висока скорост (29%) или употребата на алкохол и наркотици (26%). През 2016 г. и 2017 г. повече от 500 човека са загинали в следствие на разсейването с мобилен телефон.

През 2018 г. 53 000 души в Испания са били глобени за използването на телефон по време на шофиране, а на 55 890 човека са им били взети шофьорските книжки.

Глобата в Испания за използване на телефон по време на шофиране е 200 евро и се отнемат 3 точки от шофьорската книжка.

Странни, но типични глоби за шофьорите в Испания

1 197 човека са загинали в катастрофи по пътищата на Испания през 2017 година

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply