В Испания разкриха българска лаборатория за синтетични наркотици

В Испания разкриха българска лаборатория за производство на синтетични наркотици. Престъпната организация е действала и на територията на България, съобщава испанската телевизия Antena 3.

След разследване, започнало през месец ноември 2017 г. на 1 юли 2018 г. испанската Национална полиция е задържала химика на лабораторията, намираща се в град Ирун (Гипузкоа), а с помощта на българската Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС) и варненската прокуратура са арестувани в България още двама души, българи, единият от които е организаторът на структурата.

Организираната групировка е действала в България и Испания. Следенето е започнало когато властите откриват, че холандски гражданин, който живее на остров Ибиса, внася през варненското пристанище контейнери, съдържащи големи количества вещества за производство на синтетични наркотици, от страни от Югоизточна Азия и Южна Америка. Дрогата е била предназначена за Холандия и Испания, където са били разположени лабораториите за обработка на суровините и производство на таблетки екстази, които от там са разпространявани из целия Европейски съюз.

Арестуваха служители на летище Барахас в Мадрид заради куфари с кокаин

Малко испанско градче консумира повече кокаин отколкото Берлин, Милано или Париж

Затвор за дрогираната българка, която уби с колата си 3-ма души на остров Майорка

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply