Разследват испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари

Испанският национален съд (Audiencia Nacional) е повдигнал обвинение на испанска банка за връзки с китайската мафия и пране на пари. Съдия Исмаел Морено е образувал дело срещу десет клона на банка CaixaBank, които са обвинени в облагодетелстване, помощ и укриване на средства на клиенти с китайска националност, разследвани в операциите на испанската полиция срещу китайската мафия известни като ‘Emperador’, ‘Chequia’, ‘Snake’ и ‘Pólvora’.

Собствениците на CaixaBank са отрекли всякакъв вид сътрудничество в това отношение и са заявили, че в банката има норми, които служителите са задължени да спазват и една от тях е борбата с прането на пари.

От испанският орган за борба с прането на пари и паричните престъпления Sepblac твърдят, че през периода от 2013 г. до 2015 г. са направени 99,1 милиона трансфера до Китай и Хонконг на обща стойност 31,7 милиона евро.

От CaixaBank не са съгласни с обвинението и заявиха, че признаци на пране на пари има в банковите операции на само 2-ма от общо 193-мата разследвани клиенти.

В началото на месец октомври 2017 г. най-голямата каталунска банка CaixaBank премести седалището си от Барселона във Валенсия заради политическата несигурност в автономната област, породена от борбата за независимост от Испания.

Испанска банка започна продажбата на намалени жилища за младежи

Испанска банка подарява по 2 000 евро на децата, които са родени в новогодишната нощ

И най-голямата банка на Каталуния CaixaBank напуска областта и се мести във Валенсия

СВЯТ

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер е разтърсило Егейско море и се е усетило дори в София

12/06/2017 WORLD BG

Европейският сеизмологичен център съобщи за силно земетресение в Егейско море. Епицентърът е бил на дълбочина от 10 км. на 16 км южно от град Пломарион, Гърция и на 85 км северозападно от Измир, Турция. Граждани, Последни

БЪЛГАРИЯ

Българка влиза в управлението на Колизеума в Рим

31/07/2017 WORLD BG

Българка влиза в управлението на Колизеума в Рим, Италия. Сегашният генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова влиза в управата на втория по посещаемост и важност исторически и туристически обект на Италия. Всъщност българката ще стане Последни

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: Драконът в Sierra Calderona

21/07/2018 WORLD BG

Драконът в Sierra Calderona се намира в близост до селото Gilet (Валенсия). В подножието на планината Redona (известна още като La Peña, намираща се в Природен парк Sierra Calderona), се намира една странна, необитаема сграда. Последни

Be the first to comment

Вашият коментар