Промени в правилата за ръчния багаж на Wizz Air

От 29 октомври 2017 г. ръчния багаж на Wizz Air, който се качва в кабината на самолета, стана безплатен. Пътниците имаха право да качват в кабината на самолета един малък салонен багаж с размери 42Х32Х25 см. и голям салонен багаж с размери 56Х45Х25 см.

Тези дни Wizz Air, обаче, отново промени правилата за багажа:

  1. безплатно ще могат да вземат със себе си в салона багаж само тези пътници, които са заплатили услугата Wizz Priority. Ръчният багаж на пътниците, които не са заплатили за тази услуга, ще бъде превозван в товарното отделение на самолета и след приземяване ще трябва да го чакат на багажната лента.
  2. промени в размерите на багажа:
  • малък салонен багаж- 40Х30Х18 см.
  • голям салонен багаж- 55Х40Х23 см. Максималното тегло си остава същото- до 10 кг.

Затягането на правилата Wizz Air оправдава с липсата на достатъчно пространство в пътническия салон на самолета.

Услугата Wizz Priority предоставя правото клиентът първи да заеме мястото си в салона и да вземете със себе си до 10 кг ръчен багаж (55 х 40 х 23 см), както и малка чанта 40 х 30 х 18 см (например, дамска чанта, лаптоп или камера). Wizz Priority, обаче, не дава никакви предимства при чекиране и преминаване на проверката за сигурност преди полета.

Приоритетната услуга на Wizz Air може да бъде платена, когато се резервира билета или да бъде добавена по-късно, но преди отпечатването на бордовите карти. След това може да стане на летището, но на по-висока цена. Поръчката на услугата онлайн или чрез кол центъра на Wizz Air струва 5-10 евро, а на летището- 25 евро.

Какво е „ Overbooking ” и какво трябва да направим ако ни се случи?

Все повече авиокомпании ще бъдат принудени да летят само през нощта

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар