Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре след приземяването си на крайбрежното летище и излезе от пистата.

Инцидентът е станал на летището в северния турски град Трабзон: излизайки от пистата самолетът се е спуснал по стръмния бряг и е спрял в непосредствена близост до водата.

На борда на машината на авиокомпания Pegasus Airlines са пътували 162 души. По повод на инцидента губернаторът на Трабзон Юсел Явуз заяви, че всички пътници, включително и екипажа, са били изведени от машината живи, здрави и без наранявания.

Ройтерс публикува любителско видео с моментите непосредствено след инцидента, което показва и евакуацията на пътниците от самолета.

На кадрите се вижда също как пожарникари обливат с вода машината, до която са пристигнали линейки и пожарни.

Веднага след инцидента всички полети на летището са били анулирани и то е останало затворено за няколко часа, за да могат да се разследват причините за изненадващото подхлъзване на машината.

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище

Авиокомпания качва пътниците на кантар преди да се влязат в самолета

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Испания: банка Sabadell реши да напусне Каталуния

05/10/2017 WORLD BG

Централата банка Sabadell напуска Каталуния и се премества в град Аликанте- вторият по големина, след столицата Валенсия, в едноименната автономна област Валенсия. Днес ръководството на банката взе това радикално решение защото в понеделник се очаква Последни

БЪЛГАРИЯ

Отмениха вдигането на минималната работна заплата в България

17/05/2017 WORLD BG

Върховният административен съд отмени Постановление на Министерски съвет, с което се определи минималната работна заплата в България за 2017 г. в размер на 460 лв. Делото се образува по повод на жалба на четири представителни Последни

10 години от влизането на България в ЕС
БЪЛГАРИЯ

Спечели ли България от членството си в ЕС?

30/03/2017 WORLD BG

Спечели ли България от членството си в ЕС? За да отговори на този въпрос Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент са наели екип от изследователи на Центъра за либерални стратегии, който Последни

Be the first to comment

Вашият коментар