Самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг (видео)

Рано днес сутринта пътнически самолет с 162 пътници излезе от пистата и спря на морския бряг. „Боинг 737-88” на частната авиокомпания Pegasus Airlines, изпълняващ курс от Анкара до турския град Трабзон, не успя да спре след приземяването си на крайбрежното летище и излезе от пистата.

Инцидентът е станал на летището в северния турски град Трабзон: излизайки от пистата самолетът се е спуснал по стръмния бряг и е спрял в непосредствена близост до водата.

На борда на машината на авиокомпания Pegasus Airlines са пътували 162 души. По повод на инцидента губернаторът на Трабзон Юсел Явуз заяви, че всички пътници, включително и екипажа, са били изведени от машината живи, здрави и без наранявания.

Ройтерс публикува любителско видео с моментите непосредствено след инцидента, което показва и евакуацията на пътниците от самолета.

На кадрите се вижда също как пожарникари обливат с вода машината, до която са пристигнали линейки и пожарни.

Веднага след инцидента всички полети на летището са били анулирани и то е останало затворено за няколко часа, за да могат да се разследват причините за изненадващото подхлъзване на машината.

Мълния удари самолет на Wizz Air и предизвика аварийно кацане на софийското летище

Авиокомпания качва пътниците на кантар преди да се влязат в самолета

БЪЛГАРИ В ИСПАНИЯ

Българка, живееща в Брюксел започна подписка срещу насилието в Каталуния

07/11/2017 WORLD BG

Подписка срещу насилието в Каталуния започна българката Албена Азманова, която е професор по политология и преподава в Брюкселското училище за международни отношения към университета в Кент. Тя заедно с независимия депутат в Европейския парламент Барбара Последни

НОВИНИ

Арестуваха директора на автомобилния гигант Audi

18/06/2018 WORLD BG

Гермнаската полиция арестува директора на автомобилния гигант Audi Руперт Щадлер. Той е заподозрян за участие в манипулирането на показанията за отделяните газове от дизелови коли на групата Volkswagen, или т.нар. „Дизелгейт” Свързани

СВЯТ

Има споразумение между ЕК и Великобритания за BREXIT

08/12/2017 WORLD BG

Има споразумение между ЕК и Великобритания за BREXIT, тъй като двете страни успяха да постигнат достатъчен напредък в първата и най-сложната част от преговорите по оттеглянето на Великобритания от ЕС, съобщи тази сутрин Европейската комисия. Последни

Be the first to comment

Вашият коментар