В Испания отмениха два световноизвестни фестивала заради коронавирус

световноизвестни фестивала

В Испания отмениха два световноизвестни фестивала заради коронавирус, пише вестник „Las Provincias”. След валенсианския- „Las Fallas” през месец март, сега стана ясно, че „San Fermin” в Памплона (Навара) и „La Tomatina” в Буньол (Валенсия) също няма да се проведат.

Във вторник властите в град Памплона съобщиха, че отменят фестивала с бикове „San Fermin”, който тази година трябваше да се проведе от 6 до 14 юли. Кметът на града Ана Елисалде заяви, че решението е печално, въпреки че не е неочаквано.

Фестивалът с бикове „San Fermin” се провежда ежегодно в град Памплона от 800 години насам. За цялата си история той е отменян само няколко пъти. А за последните 200 години- нито веднъж заради пандемия, въпреки че през това време страната е преживяла и епидемия от холера. Последния път, когато фестивалът е отменян е било през 1997 г. когато терористите от ЕТА са убили политика Мигел Анхел Бланко.

Властите в Буньол (Валенсия) пък отмениха известната битка с домати „La Tomatina”, която, както всяка година, трябваше да се проведе в края на месец август. В изявление на кметството се казва, че поради ситуацията, в която се намираме, организирането на доматената битка е невъзможно. От 2002 г. „La Tomatina” е призната за международно туристическо събитие.

Валенсия прекрати провеждането на фестивала Las Fallas заради коронавирус

Фаи- известният валенсиански фестивал „Las fallas” (видео)

La Tomatina- испанският бой с домати (видео)

Фестивалът „ Сан Фермин ” в Памплона, Испания (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply