Свободни работни места за имигранти в Испания

германия има нужда от още имигранти

Свободни работни места за имигранти предлагат провинция Сория както и някои други региони на Испания, пише вестник El País. Въпреки че безработицата в страната е почти 14%, липсата на работна ръка тук принуждава много бизнесмени да започнат да търсят кадри в чужбина.

Свободни работни места в момента в провинция Сория:

 • лекари
 • ръководители на групи по поддръжка
 • IT специалисти
 • шофьори
 • електрокаристи
 • административни асистенти
 • хора, владеещи езици

  Много от фирмите, производители на колбаси в региона са се задържали на пазара благодарение на работещите в тях имигранти. В някои семейни фирми броя на чужденците стига до 50%. Заплатите са около 1.000€ нето на месец и работниците могат да живеят в близките села заедно със семействата си, като по този начин спомагат за социалното развитието на района.

  Търговската камара на Сория вече е потърсила съдействие от Държавния секретар на Испания по миграцията, тъй като има опасност поради липса на работна ръка някои фирми да спрат да се разрастват, а други дори да затворят. Изчислено е, че през следващите 3 години в провинцията ще се открият поне 1.700 свободни работни места, за които ще са необходими нови работници и затова се настоява правителството да разреши узаконяването посредством трудов договор на нелегалните имигранти от трети страни, които вече се намират в Испания.

  Провинция Сория има 88.600 жители и сравнително нисък процент на безработица- само 8%. Големият проблем идва от това, че младите хора отиват да учат и работят на други места и обезлюдяват региона. Интересен факт е, че в Сория има много малко имигранти- тя е на предпоследно място в Испания по брой на имигранти.

  В провинция Гранада има свободи работни места в земеделието.

  В провинция Кантабрия се търсят сервитьори и шофьори.

Сайтове за търсене на работа в Испания

В Испания уволниха чиновник, защото 10 години не е ходил на работа

Уволниха испанец от работа защото е…работил много

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар