Скандал в Испания заради изнасилване в „Биг Брадър”

Биг Брадър

Скандал в Испания заради изнасилване в „Биг Брадър” или “Gran Hermano” на телевизия Telecinco през 2017 г. На 3 септември тази година учасничката във формата Карлота Прадо за първи път споменава, че е била подложена на сексуално насилие от друг участник- Хосе Мария Лопез.

Насилието се случва след тежко напиване и изпадане в безсъзнание на Карлота по време купон в къщата на реалити формата през сезон 2017 г. На другия ден тя е извикана в изповедалната, където ѝ показват скандалните кадри от въпросната нощ, като за случилото се тя няма спомен. От това, което вижда момичето изпада в нервна криза и се налага да ѝ дадат успокоително. Впоследствие ѝ се оказва и психологическа помощ.

След молба на Карлота към продуцентите на „Биг Брадър” на видеозаписа от случилото се във въпросната нощ да не се дава гласност, той остава в архивите на предаването. И така докато тази есен испанският El Confidencial не започва собствено раследване по случая и не го вади на бял свят.

Скандалът избухна през миналия месец ноември и това накара много големи компании да изтеглят рекламите си от „Биг Брадър”. Днес стана ясно, че телевизия Telecinco няма да излъчва новия сезон на реалитито, който трябваше да започне през февруари 2020 г.- точно 20 години от излъчването на първото шоу.

„Биг Брадър” или „Gran Hermano“ се излъчва в Испания от 23 април 2000 г.

Българка се класира за финала на испанския музикален конкурс „Gana con tu voz”

19 годишна българка, ученичка в Испания, спечели конкурс и замина за САЩ

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply