Със силни дъждове и бурни ветрове започва седмицата в Испания

Със силни дъждове и бурни ветрове започва седмицата в Испания. От испанската Държавна метеорологична служба (Aemet) предупреждават за активиране на рискови кодове в над 20 провинции. Очаква се лошото време да продължи до края на седмицата.

В почти цялата страна температурите ще паднат значително. В северна Испания ще вали дъжд, а в планините сняг. В югоизточната част на Пиринейския полуостров, Балеарските острови, Гибралтар и Мелия се очаква валежите да бъдат обилни и придружени с градушки. Жълт код за опасност от проливни дъждове е обявен за провинциите Малага, Кадис, Сеута, Аликанте, Валенсия и Мурсия.

По високите части (1000 м.) на Кантабрия, Авила, Паленсия, Сеговия и Астуриас се очакват обилни валежи от сняг.

В цялата страна дневните температури ще започнат да се понижават, като най- значително ще бъде в югоизточната част на полуострова. По- късно вечерта и нощните температури ще тръгнат надолу, което ще бъде причина за заледявания по високите части на страната и най- вече в Пиринеите.

В по- голямата част от страната ще духа силен северен вятър. Особено силен ще е в провинциите Хирона, Кастейин, Аликанте, Валенсия, А Коруня, Луги, Понтеведра, Ибиса, Форментера, Майорка и Менорка. Там се очаква и да има вилно вълнение на морето.

Лошото време в Испания: 2-ма загинали и затворени училища в 200 общини

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар