Заведение в България включва в сметката такса за празни столове

Заведение в България включва в сметката такса за празни столове. Ресторантът Miloz Fish & Grill в Созопол е начислявано на гостите сумата от 20 лв. за всеки празен стол.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

От снимката на касовата бележка от горепосоченото заведение се вижда, че в сметката наред с храната и напитките има и… такса за празни столове на масата. Така само от четирите празни места сметката набъбва с 80 лева.


Момичето, публикувало снимката, пише, че тя, заедно с приятели направила резервация във въпросния ресторант. Оказало се, че компанията ще бъде по-малка, за което управителят на ресторанта бил уведомен своевременно. Управителят на ресторанта, обаче, категорично е отрекъл някой да ги е уведомявал а това.

От пресцентъра на Министерството на туризма са съобщили, че по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на туризма Николина Ангелкова е назначила незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол. Сигнализирана е и Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.

200 човека избягаха от ресторант в Испания без да си платят сметката

Испания: сервитьор намери чанта със 77 000 евро и ги върна на собственика им

Be the first to comment

Leave a Reply