Солисти на Варненската опера пеят химна на Валенсия от балкона в дома им (видео)

химна на Валенсия

От почти една седмица солистите на Варненската опера Илина Михайлова и Деян Вачков, които живеят във Валенсия повдигат духа на съседите си от балкона, изпълнявайки различни арии от известни опери.

Идеята е на Илина, която миналата неделя, на 12 април (католическия Великден), решава да изпее „Ave María” в 20 часа, когато всички хора са по балконите си за ежедневните благодарствени аплодисменти. Свидетели ни споделиха, че когато Илина запяла, хората по балконите притихнали от учудване, а накрая избухнали в аплодисменти и одобрителни викове. На следващата вечер публиката вече я чакала и тогава се включил и Деян. И така, вече всяка вечер нашето звездно семейство взривява с таланта си квартала, в който живее.

В миналия четвъртък цялото семейство е поднесло истински подарък на своите съседи. Малко след 20 часа аплодисментите и виковете започнали още докато Илина обявявала, че ще изпълнят химна на област Валенсия. Получил се невероятен дует, а на припевите помагали и двете им дъщерички (вижте видеото в края на статията).

Преди да се преместят да живеят във Валенсия Илина Михайлова и Деян Вачков са живели 8 години в Милано, където са завършили и образованието си. Те са пяли на най- престижните оперни сцени от Токио до Милано. През 2008 г. в продължение на един месец Деян е имал участия в Двореца на изкуствата „Кралица София” (Palau de les Arts Reina Sofia) в град Валенсия. През цялото време Илина го е придружавала и тогава двамата се влюбват в града. Седем години по- късно, заедно с дъщерите си, се местят да живеят тук. Сега децата им, които са на 9 и на 4 г. учат в испанско училище, но всяка събота посещават и българско неделно училище.

Българи от Мадрид се превърнаха във важен фактор в борбата с епидемията в Испания

Българка с бизнес в близост до Мадрид помага на безработни испанци

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply