Средната цена на жилищата в Испания се увеличава с 6%

В края на 2019 г. средната цена на жилищата в Испания ще е с 6% по- висока в сравнение с миналата година, сочи проучване, направена от Solvia Market View. В края на отиващата си година средната стойност на 1 кв. м. застроена жилищна полощ в страната ще бъде около 1600 евро.

Според изнесените данни през третото тримесечие на 2019 г. се е наблюдавало много леко увеличение на цените на жилищата: през месеците юли, август и септември увеличението е било само с 1% спрямо предишното тримесечие и са достигнали нивото от 1580 евро за квадратен метър.

Въпреки общото забавяне на растежа на цените на жилищните имоти, все още има зони в Испания, където цените са се повишили значително в сравнение с предишното тримесечие. Такава тенденция се наблюдава в следните провинции: Паленсия- 10%, Касерес- 9% и Сеговия- 8%. Най- глявм спад в цените се наблюдава във: Валядолид (-11%), Леон (-7%) и Луго (-7%).

По принцип най- скъпите жилища са в: Мадрид, Барселона, Гипускоа и Визкая, където през предишното тримесечие един кв. м. жилищна площ е струвал над 2000 евро.

Най- евтините жилища през предишното тримесечие са били в: Сиудад Реал, Авила и Бадахоз, където един кв. м. се е продавал по 680 евро.

766 702 семейства в Испания получават помощи за отглеждане на деца

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар