Среща на българите в Испания с президента Румен Радев

Среща на българите в Испания с президента Румен Радев ще се проведе в сградата на българското посолство в Мадрид на 28 април 2022 г. За събитието става ясно от страницата на нашето дипломатическо представителство във Фейсбук, където е публикувано обръщение на извънредния и пълномощен посланик на България в кралството Алексей Андреев.

Румен Радев ще посети Испания по покана на Н.В. Краля на Испания. Тук ще има работни срещи с Фелипе VI, с Председателя на Конгреса Меричел Батет и Министър- председателя Педро Санчес. Това е първото официално посещение на български държавен глава в Мадрид от 23 години насам.

Ето текста от обръщението на посланик Андреев:

Скъпи сънародници,
Драги Българи,

Като посланик на България в Испания за мен е огромна чест да Ви съобщя, че за първи път от 23 години насам Държавният глава на Република България ще направи официално посещение в Испания по покана на Н. В. Краля на Испания.

По време на посещението на Президента Румен Радев, заедно с официалните срещи с Краля на Испания Фелипе VI, Председателя на Конгреса Меричел Батет и Министър-председателя Педро Санчес, Президентът Румен Радев би желал да отдаде заслуженото внимание на Вас – Българите в Испания, които представлявате втората по многочисленост българска общност в Европа и третата в света, с 52 Български неделни училища и над 50 български асоциации на територията на цяла Испания.

Най-учтиво Ви каним на среща с Президента на Република България Румен Радев, която ще се проведе в късния следобед на 28 април 2022 година в Посолството на България.

За точния час ще съобщим допълнително.

Алексей Андреев
Посланик на България в Испания

Запазване на час в българските консулства в Испания

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Leave a Reply