Стачка ще блокира полетите на Ryanair в разгара на отпуските

полетите

Ефективна стачка ще блокира полетите на Ryanair в разгара на отпуските. Протест на кабинните екипажи ще се проведе в Испания, Италия, Белгия и Португалия на 25 и 26 юли 2018 г., което ще засегне полетите не само от и до тези страни, а и до други дестинации. Очаква се в Испания да стачкуват над 1800 души кабинен екипаж, а в останалите 3 страни- над 2200.

В Италия стачката ще е на 25 юли и ще продължи 24 часа, в Испания, Португалия и Белгия стачката ще продължи 48 часа- на 25 и 26 юли.

Всички служители на ирландската нискотарифна компания са недоволни от условията на труд. Основното им искане е договорите с Ryanair, която лети в 37 страни, да бъдат не по ирландското, а по местните законодателства и да получават заплатите си по разплащателни сметки в местни банки. По този начин ще се избегнат и проблемите със социалните и здравни осигуровки.

Ирландските пилоти също ще излязат на протест. Те ще стачкуват на 12 юли, в знак на протест срещу ниското заплащане. Очаква да се включат около 100 пилоти.

Припомняме, че в края на летния сезон миналата година пилотите на Ryanair започнаха масово да напускат и авиокомпанията се оказа без резервни пилоти, което я принуди да анулира веднага над 2 100 полета от което пострадаха над 315 000 души. Малко след това бяха анулирани още 18 000 полета за периода октомври 2017 г.- март 2018 г., от което бяха засегнати още 400 000 пътника.
Нови правила при чекирането на пътниците на RYANAIR

От днес, 15 януари, влизат новите правила за багажа на пътниците на Ryanair

Най- точната авиокомпания в света е испанска

„RYANAIR” мести полетите си на „Терминал”- 2 на софийското летище

Най- опасното летище на планетата (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар