Отмениха националната стачка на превозвачите в Испания

стачка на превозвачите в Испания

Отмениха националната стачка на превозвачите в Испания, която беше обявена за дните 20, 21 и 22 декември 2021 г. Очакваше се страната да бъде парализирана за три дни, тъй като секторът не можеше да постигне споразумение с правителството.

Националната комисия за автомобилен транспорт (CNTC) организира протест срещу сложната икономическа ситуация, в която се намира бранша заради поскъпването на горивата и очакваното въвеждане на платени винетки за движение по магистралите в страната. Другото недоволство бе от сегашният министър на транспорта Ракел Санчес, която не изпълнява ангажиментите, поети от предшественика си Хосе Луис Абалос.

По време на преговорите вчера бе постигнато споразумение относно някои от исканията на сектора:

  • шофьорите да не участват в товаренето и разтоварването на камионите
  • намаляване наполовина на времето за изчакване за осъществяване на товаро-разтоварителните дейности, след което превозвачът да има право на обезщетение
  • подобряване на отношението към шофьорите в товаро- разтоварителните центрове.
  • фиксиране на цената на горивото в договорите за транспорт, което да се включи и в закона
  • налагането на пътни такси за тежкотоварните превози от страна на правителството да става само след предварителни консултации със сектора
  • промени по отношение на товароносимостта на камионите ще се извършва постепенно и със участието на Националната комисия за автомобилен транспорт (CNTC).

Национална транспортна стачка ще парализира Испания поне за 3 дни

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply