Три области от Испания няма да преминат във Фаза 1 на деескалацията на карантината

задържани

Три области от Испания няма да преминат във Фаза 1 на деескалацията на карантината от понеделник. Това са Мадрид, Каталуния, Кастия и Леон, както и 3 региона от Андалусия, съобщава 20 Minutos.

Здравните власти отказаха на област Мадрид да премине във Фаза 1 и регионът ще остане във Фаза 0. Мотивът за отказа е, че все още системата за първична помощ не е достатъчно подготвена за преминаване в следващата фаза. За последните 24 часа новите заразени с вируса там са 86 и се нарежда на трето място за деня след Каталуния и Кастия и Леон.

Каталуния и Кастия и Леон също остават във Фаза 0, тъй като са поискали само някои техни региони да преминат в по- високата фаза. Двете области държат първите места по брой на заразени с коронавирус през последните 24 часа.

Всички останали автономни области преминават във Фаза 1 от понеделник. Изключение прави само Андалусия, е поискала 3 региона от всичките 33 да останат във Фаза 0: два от тях са в провинция Гранада и един в Малага.

Малко по- късно бе съобщено, че и голяма част от област Валенсия също няма да влезе във Фаза 1 на деескалацията. 15 от 25- те здравни департамента на автономната област ще останат във Фаза 0 в продължение на още 15 дни.

Последни данни за Covid-19 в Испания (обновена)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply