Тъжната история на един надпис на български на мост в Испания

Тъжната история на един надпис на български на мост в Испания. Тя започва в началото на месец юни 2013 г. когато 17- годишния Александър Радков пише: „Obicham te C.C“ на пешеходен мост над път LL- 11 в квартал Сиутат Жардѝ в град Лерида.

Посланието е било адресирано до приятелката му Клаудия, с която младежът учел в едно и също училище. Той толкова много обичал момичето, че написал „Obicham te C.C“ точно на този мост, за да може тя да вижда надписа всеки ден, когато тръгва за училище.

3 дни след като написал посланието Александър загинал в пътна катастрофа в близост до Алфарас. При завой моторът, с който пътувал и който бил управляван от негов приятел, навлязъл в насрещната лента и се ударил челно в джип. Водачът на мотора пострадал тежко, а Радков починал.

Трагичният инцидент разтърсил града. Жителите му се включили в акция за набиране на средства за подпомагане на близките за репатриране на тялото. Чрез социалните мрежи бил отправен призив към общината да остави надписа на моста в памет на загиналия. 9 години по- късно, в началото на тази година, се налага ремонт на съоръжението и посланието е премахнато. 

За още новини от Испания ни последвайте във Facebook, Twitter и VKontakte.

Хванаха българин да изнася 100 000 евро от Испания в куфар

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.