В Испания създадоха условията за живот като на Марс

живот на Марс
Снимка: Astroland

В Испания създадоха условията за живот като на Марс, съобщават испанските медии. „Кацането на Марс” всъщност е пещера, дълга 1,5 км. Тя се намира на 60 м. над морското равнище, в околностите на селцето Аредондо ( 470 жители) до град Сантандер, област Кантабрия.

От месец юни 2019 г. новосъздадената испанска междупланетна агенция Astroland набира желаещи да прекарат три денонощия в пещера. Там, сред пълна изолация от заобикалящия ни свят и благодарение на най-висок клас технологии, се възпроизвеждат параметрите на марсианска колония.

Тридневният престой в базата Ares струва 10 000 евро. Желаещите да изживеят живот като на Марс трябва да са пълнолетни граждани и да имат добра физическа форма, за да се подложат на предварителните тренировки. Успелите да ги преминат ще живеят в много враждебна среда с много ниски температури, силни ветрове и висока радиация.

Инвестицията в този проект, в който от 2 години работят 25 специалиста, е на стойност 2 млн. евро. Очаква се през 2020 г. служителите да се утроят.

Безстрашното момиченце, което НАСА тренира, за да тръгне с първата експедиция за Марс

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply