Учениците и студентите в Испания започват да стачкуват

учениците

Учениците и студентите в Испания започват да стачкуват. От Ученическия синдикат, в който влизат учениците от втория етап на задължителното обучение или т. нар. E.S.O., Bachillerato, Formación Profesional и студентите от университетите, обявиха тридневна стачка, която ще се проведе на 16, 17 и 18 септември 2020 г. Протестът е срещу условията, при които започва учебната 2020/2021 година, белязани от Covid- 19.

На 26 август 2020 г. генералният секретар на Ученическия синдикат Корал Латоре участва във връчването на министъра на образованието Изабел Селаа на петиция, събрала 230 000 подписа, с която се настоява за безопасно завръщане на учащите се в класните стаи. Тогава Латоре предупреди, че ако не се вземат необходимите мерки ще се стигне до стачни действия, съобщава вестник Las Provincias

Въпреки че министър Селаа уверява, че са взети всички възможни мерки, загрижеността сред семействата на най- малките нараства, тъй като броят на класовете, поставени под карантина се увеличава. Според проучване на интернет общността Toluna, 87% от родителите са обезпокоени от условията, при които децата трябва да започнат учебната година, а 40% смятат, че след около две седмици класът, в който учат децата им ще бъде поставен под карантина заради коронавируса.

Повече подробности за стачните действия можете да намерите ТУК.

Испания: ваканциите и почивните дни за учениците през 2020/2021 учебна година

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply