Хиляди испанци излязоха на протест и поискаха оставката на Педро Санчес

хиляди испанци

Вчера хиляди испанци с автомобилите си излязоха на протест в различни точки на страната и поискаха оставката на премиера Педро Санчес и на вицепремиера Пабло Иглесияс, съобщава националната телевизия RTVE. Недоволството на хората е предизвикано от неуспешното справяне с кризата, предизвикана от Covid- 19, в следствие на която са нанесени огромни щети на икономиката и загуба на много работни места.

В Мадрид автомобилното шествие се ръководеше от лидера на крайно дясната партия Vox Сантияго Абаскал. Той произнесе реч, в която обвини правителството, че е „пряко отговорно за най- лошото справяне с кризата на планетата”. Тя беше предавана директно по EsRadio, за да могат хората да го чуват от колите си.

Освен в испанската столица, подобни автомобилни шествия се организираха и в повечето градове на страната: Барселона, Валенсия, Мурсия, Билбао и др. Това е първият организиран протест срещу правителството от обявяването на извънредното положение в страната.

Протестите в Испания започнаха миналата седмица когато в мадридския квартал Саламанка вечерно време хората изразяваха недоволството си, удряйки по тенджери и тигани.

В Испания се надигат протести срещу правителството, въпреки извънредното положение (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply