Холандия вече не се казва Холандия

Холандия

От вчера, 1 януари 2020 г. Холандия вече не се казва Холандия. Правителството и представители на туристическия бизнес са взели решение страната да започне да използва истинското си име Нидерландия.

Причината за това решение е желанието за обновяване на имиджа на страната, тъй като туристите асоциират Холандия най- вече с наркотиците и амстердамския „квартал на червените фенери”. Дори туристическия сайт на страната се казва holland.com.

Популяризирането на новия имидж на страната с истинското ѝ име ще започне още на песенния конкурс Евровизия 2020, който ще се проведе през пролетта в Ротердам. Мярката ще засегне и националния футболен отбор, както и спортистите, които ще представляват Нидерландия на Олимпиадата в Токио догодина.

Нидерландия е разделена на 12 провинции. Най- развитите области са Северна и Южна Холандия, където се намират много от забележителностите на страната, огромните градини с лалета Кукенхов и т. н.

Нидерландия означава ниски земи (Neder- landen). Най- високата точка в страната е с надморска височина 322,7 м. Това е Ваалсберг.

За европейците най-ценно е времето, прекарано със семейството и приятелите по Коледа

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply