Ще засегне ли стачката на Ryanair българите в Испания?

мълния

Ще засегне ли стачката на Ryanair българите в Испания, след като миналата седмица стана известно, че кабинните екипажи на ирландската нискотарифна компания Ryanair в Испания, Италия, Белгия и Португалия ще стачкуват? Протестът ще се проведе на 25 и 26 юли 2018 г., от което ще бъдат засегнати полетите не само от и до тези страни, а и от/до други дестинации. Очаква се само в Испания да стачкуват над 1800 души кабинен екипаж, а в останалите 3 страни- над 2200.

В Италия стачката на Ryanair ще е на 25 юли и ще продължи 24 часа, в Испания, Португалия и Белгия стачката ще продължи 48 часа- на 25 и 26 юли.

Предполага се, че българите, пътуващи от Испания няма да бъдат засегнати от протестните действия, тъй като линиите между България и Иберийския полуостров се обслужват от самолети от базата на Ryanair в София, където няма обявена стачна готовност. Въпреки това всички желаещите ще могат да проверят дали полета им не е отменен или дали ще има закъснение на страницата на авиокомпанията ТУК.

По принцип, ако авиокомпанията не предупреди пътниците лично за отмяна на полета 15 дни преди датата, може да се потърсят компенсации в размер между 250 и 400 евро, но при стачка понякога е различно. В този случай максимумът, на който пътниците може да се надяват, е да получат храна и настаняване в хотел за сметка на авиокомпанията, докато тя успее да ги транспортира до крайната дестинация.

Все пак е добре да се провери правото на обезщетение, ако има анулиран или закъснял полет, което можете да направите ТУК

Права на пътниците при закъснял или отменен полет и загубен багаж

Стачка ще блокира полетите на Ryanair в разгара на отпуските

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар