🔴Област Валенсия изцяло преминава във Фаза 1 на деескалацията на карантината

област Валенсия

Област Валенсия изцяло преминава във Фаза 1 на деескалацията на карантината, съобщава местният вестник Las Provincias. Министерството на здравеопазването смята, че от понеделник, 18 май, 14- те здравни региона от трите провинции: Кастейон, Валенсия и Аликанте, които миналата седмица останаха във Фаза 0, могат да облекчат мерките, наложени от централното испанско правителство за борба с коронавируса и да преминат в следващата фаза. Решението бе съобщено официално от министъра на здравеопазването Салвадор Ия.

Регионите, които в понеделник преминават във Фаза 1 са:

  • Кастейон: Castello y La Plana Castellon, Sagunto и Arnau de Vilanova.
  • Валенсия: Liíria, Manises Clinico- Malvarosa, Valencia La Fe, Valencia Doctor Peset, Valencia General и La Ribera.
  • Аликанте: Sant Joan Alicante, Alicante- Hospital General, Elche- Hospital General и Elche Crevillent.

Регионалното правителство е настояло пред централните здравни власти да се разреши придвижването на жителите в цялата провинция, в която живеят, а не да бъде ограничено само в съответния здравен район. Очаква се да бъдат променени часовите пояси за разходка на децата, за да се избегнат най- горещите часове на деня, но без да се променя продължителността им.

Придвижването до друго населено място ще става, спазвайки социална дистанция от 2 м. и мерките за сигурност и хигиена. Хората ще могат да се събират на групи до 10 човека, като този лимит не важи за живеещите на едно и също място. Отварят терасите на баровете и ресторантите. В автомобилите ще могат да пътуват толкова пътници, колкото е броят на местата, но само ако живеят заедно.

🔴 Голяма част от област Валенсия също няма да влезе във Фаза 1 на деескалацията

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply