🔴 Голяма част от област Валенсия също няма да влезе във Фаза 1 на деескалацията

област Валенсия

Голяма част от област Валенсия също няма да влезе във Фаза 1 на деескалацията, стана ясно на пресконференцията, дадена от министъра на здравеопазването Салвадос Ия и директора на координационния център на кризата Фернандо Симон.

15 от 25- те здравни департамента на автономната област ще останата във Фаза 0 в продължение на още 15 дни. Въпреки малкото новозаразени пациенти и ниския брой заети легла в интензивните отделения, централното правителство реши, че големите градове на областта остават във Фаза 0. За окончателното решение е взет предвид и планът за деескалация на областта, изготвен от автономното правителство.

Във Фаза 1 минават следните здравни департаменти: Винарос, Рекена, Хатива, Онтиниент, Гандия, Алкой, Дения, Ла Марина Байша, Елда и Торевиеха. Всички останали ще трябва да продължават да спазват ограниченията на Фаза 0. Това означава, че баровете и ресторантите няма да могат да изнесат маси навън, нито да се ходи на гости на роднини и приятели.

Малко по- рано днес стана известно, че областите Мадрид, Каталуния, Кастия и Леон, и няколко здравни департамента от Андалусия също няма да преминат във Фаза 1.

Три области от Испания няма да преминат във Фаза 1 на деескалацията на карантината

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply