Валенсия е обявен за най- здравословния град в света

най- добрия град за живеене

Валенсия е обявен за най- здравословния град в света. За втора поредна година третият по големина град в Испания заема челното място в класация на британския интернет портал Money.co.uk.

Критериите за класацията са: продължителност на живота, ниво на затлъстяване на местните жители, чистота на въздуха, здравна система, сигурност, престъпност, брой слънчеви дни в годината. От тази година бяха добавени и: популярност на спортуването и разпространението на наркотични вещества.

Оказва се, че Валенсия няма много конкуренти по много от тези критерии. Слънчевите дни през годината са 296, а средната годишна температура на въздуха е 19º. Градът има много паркове и плажове, известен е със своята типична кухня и месни продукти, отлични плодове и морски дарове.

Валенсия се счита за екологично чист град. Нивата на замърсяване на въздуха са много по- ниски отколкото в други големи европейски градове. Разполага с отлична здравна система и елитни болници с висококвалифицирани специалисти и модерно оборудване- градът е известен с ефективната си борба срещу рака. Валенсианският институт по онкология (IVO) е един от 50- те най- добри ракови центрове в света.

Средната продължителност на живота тук е 83,5 години. Този факт се дължи на премерения начин на живот, съчетан със здравословната средиземноморска диета.

Всички жители на испански град се подложиха на диета за отслабване

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*