Само за испанците коледните празници започват различно

коледните празници

Само за испанците коледните празници започват различно. За над 50% от тях коледната лотария „El Gordo“ слага началото на най- веселата част от годината и заема специално място в испанската култура.

Коледната лотария „El Gordo“ е най- голямата лотария в света и се е превърнала в национално събитие. В него участва почти цялото испанско общество чрез индивидуални или съвместни покупки на лотарийни билети и разпространяването им чрез асоциации и клубове, за да се подпомогне финансирането на последните през останалата част от годината.

Тази година около 24 млн. души ще си купят билет от коледната лотария на обща стойност 3,6 млрд. евро. От тях около 70% или 25,2 млрд. евро ще бъдат раздадени за награди на печелившите.

Според изследването „Социално възприятие на хазарта в Испания”, проведено през 2020 г. от Мадридския университет Карлос III 70,2% от испанците на възраст между 18 и 75 години си купуват поне един лотариен билет за коледната лотария.

Този висок процент е характерен за повечето възрастови групи на населението, с изключение на две:

  • в групата на 18 -25 годишните само 27, 8% си купуват лотариен билет
  • в групата на противниците на този вид игри само 11,5% си купуват лотариен билет.

Тегленето на коледната лотария „El Gordo” се провежда всяка година на 22 декември от 9:00 часа в Кралския театър в Мадрид, продължава 4 часа и се предава директно по телевизията. Билети могат да се купуват до 22:00 часа на 21 декември.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

История на Коледната лотария на Испания- El Gordo

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*