Лятото се връща в Испания с температури до 38º C

в Испания се очакват

Лятото се връща в Испания с температури до 38º C. Повишението на температурите започна от вчера и ще продължи поне до сряда, когато се очаква те да стигнат най- високите си стойности, съобщи испанската Национална метеорологична агенция АЕМЕТ.

Практически през цялата идна седмица температурите в страната ще бъдат необичайно високи за това време на годината. В по- голямата част на Иберийския полуостров те ще бъдат между 5 и 10 градуса по- високи от нормалното. В сряда в Андалусия и Екстремадура се очаква да достигнат 35 градуса, а в долината на река Гуадалкивир дори 38 градуса. В Бадахос и Кордоба- 34 градуса, Кастия и Леон, Арагон и Мадрид- 30 градуса, а в Кантабрия, Галисия и по средиземноморското крайбрежия- около 30 градуса.

От АЕМЕТ предупреждават, че се очаква целия месец октомври да е по- топъл от нормалното. През първите две седмици валежите ще бъдат под нормалното в западната част на страната, докато по крайбрежието на средиземноморието и Балеарските острови ще бъдат около обичайните си стойности.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte.

Ново българско училище отвори врати във Валенсия

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*