Транспортната стачка в Испания приключи заради слабо участие

катастрофа в Испания

Транспортната стачка в Испания приключи заради слабо участие само ден след започването ѝ. В специално изявление организаторът Националната платформа за защита на транспортния сектор потвърдиха за спирането на протестните действия.

Причина за решението е, че мобилизацията не е била достатъчна. Заради липсата на протестиращи не е имало блокирани пътища, а логистичните центрове са работили абсолютно нормално. Организаторите обвиняват в „тормоз и натиск“ логистичните компании, асоциациите от Националния транспортен комитет (CNTC), синдикатите, някои медии и част от политиците, които умишлено са се опитали максимално да дискредитират обявената от платформата стачка.

Отговорът от страна на правителството не закъсня. След като научи за приключването на транспортната стачка министърът на транспорта Ракел Санчес заяви, те ще продължат да работят „за подобряване на условията за превозвачите“. Със съобщение на профила си в Twitter премиерът на Испания Педро Санчес благодари за „отговорността на сектора като цяло“, която той описва като „фундаментална за икономиката“ и призова: „Трябва да гребем заедно с равен темп, за да преодолеем трудностите“.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte.

Безсрочна стачка на превозвачите очаква Испания

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*