15 000 младежи ще пътуват безплатно из Европа

15 000 младежи ще пътуват безплатно из Европа, съобщиха от Европейската комисия. ЕС е отделил 12 млн. евро за инициативата, чиято цел е в рамките на 30 дни да се посетят между една и четири чуждестранни дестинации и по този начин участниците да се запознаят с богатото европейско културно наследство, с други европейци и с това, което обединява Европа.

Специално жури ще одобрява участниците, които трябва да имат навършени 18 години към 1 юли 2018 г. Ако останат неизползвани средства до края на годината ще се даде нова възможност за кандидатстване.

Заявките за участие ще се приемат през юни на Европейския младежки портал. Повече подробности ще бъдат съобщени на посочения сайт в средата на този месец.

Идеята за безплатните пътувания е на германците Винсънт-Имануел Хер (29 г.) и Мартин Шпеер (31 г.) и се е родила във Виена през 2014 г. Според тях континента трябва да се отвори за младите хора и това може да стане ако всеки млад човек в ЕС получи за 18-ия си рожден ден ваучер за едномесечно пътуване в цяла Европа, който да е валиден шест години.

Пътуване на деца, ненавършили 18 години

Какви парични суми трябва да се декларират при пътуване в Европейския съюз

Какво количество алкохол мога да нося в багажа си при пътуване?

Какво количество цигари мога да нося в багажа си при пътуване?

Be the first to comment

Leave a Reply