1500 български пенсионери са почивали в Испания по специална програма

През 2019 г. 1500 български пенсионери са почивали в Испания по Програма 55+. Данните са само за хотелите на Ла Манга дел Мар Менор в Коста Калида (Costa Calida), в региона на град Мурсия.

Почивките на българските пенсионери са били в периода 17 май- 21 юни и 6 септември- 4 октомври 2019 г. и освен слънце и плаж, българите са посетили градовете Мурсия, Лорка и Картахена.

Програмата +55 или известна още като Turismo Senior Europa e инициатива на испанското правителство. Тя стартира през 2009 г. с цел да се запълнят празните места в хотелите през т. нар. „мъртъв сезон”, т. е. когато курортите са слабо посещаеми и цените на туристическите услуги са много атрактивни. Ваканциите са с продължителност една седмица. По- късно към тази инициатива се присъединява и Гърция. България формално се включва в Програма +55 през 2015/2016 г. и чак тази година участието ѝ става факт.

Условието за почиване по Програма +55 или Turismo Senior Europa е кандидатът или поне един от кандидатите да е навършил 55 години.

Испанското Мъртво море

Digiprove sealThis content has been Digiproved

2 Comments

    • Предполагаме, че записването става в туристическите агенции в България.

Leave a Reply