200 човека избягаха от ресторант в Испания без да си платят сметката

Собственикът на ресторант El Rincón de Pepín de Ponferrada в град Леон съобщи, че преди една седмица повече от 200 клиента на заведението, гости на сватба, са си тръгнали без никой да плати сметката на ресторанта. Тази седмица, други 120 човека, присъствали на кръщене, са напуснали по същия начин ресторант, намиращ се в съседния град Бембибре и отново без никой да плати разходите на заведението.

Гражданската гвардия е започнала разследване и се опитва да разбере дали има някаква връзка между двата инцидента.

Собственикът на хотел-ресторант El Carmen de Bembibre (Леон) Антонио Родригес е заявил, че миналия понеделник 120 души, които са били поканени на кръщене са си тръгнали без да платят сметката на заведението.

„Резервацията на заведението беше направена от румънски граждани, които дадоха само капаро на стойност 900 евро“,

заявява собственикът на ресторанта и добавя, че когато персоналът е започнал да сервира тортата всички гости наведнъж са напуснали заведението.

„Всичко стана за около минута и не можахме да направим нищо, за да ги спрем. По всичко личеше, че масовото бягство е било добре планирано“,

казва Родригес. Около 2000 евро още остават за плащане, твърди собственикът и добавя, че за 35-те години, през които е работил в тази сфера никога до сега не му се е случвало подобно нещо.

Be the first to comment

Leave a Reply