Испания: отпускат 600 стипендии за гимназиално обучение в САЩ и Канада

кандидат-студентски изпити

Отпускат 600 стипендии за гимназиално обучение през учебната 2020/2021. Както всяка година едноименната фондация на най-богатия испанец Амасио Ортега ще изпрати ученици да учат 1º de bachillerato в САЩ и Канада. Идеята е младежите не само да практикуват английски език, а и да се запознаят с чуждите култури.

Всяка стипендия покрива 100% разходите на ученика като пътуване, записване в съответното училище, медицински застраховки и т.н. През цялата учебна година стипендиантът ще живее в приемно семейство в съответната държава.

Тези стипендии за гимназиално обучение са за всички ученици, които през 2019/2020 учебна година са в 4º de E.S.O. в испанските училища. Срокът е до 30 октомври 2019 г., а желаещите могат да се запишат ТУК. Освен това на страницата на фондацията могат да се прочетат коментари и препоръки от ученици, които вече са печелили такива стипендии- ТУК

За училищата в област Галисия, родината на испанския магнат, са определени 100 стипендии, а останалите 500 са за всички останали автономни области.

Амансио Ортега е известен с благотворителността си в Испания. Всяка година той дарява десетки милиони евро за закупуване на най- доброто оборудване за изследване и лечение на рак, като той изрично посочва на кои лечебни заведения да се даде апаратурата.

Испания: ваканциите и почивните дни за учениците през учебната 2019/2020 година

3 месеца затвор за родители заради отсъствия на детето им от училище

Колко струва подготовката на децата за училище в Испания?

Digiprove sealThis content has been Digiproved