Google също се включи в парламентарните избори в Испания

Най- известната търсачка в интернет Google се включи по свой начин в парламентарните избори в Испания, които се провеждат днес, 10 ноември 2019 г.

Знаейки значимостта на тези избори за Испания, Google пусна свой геолокализиран doodle (това са човечетата и драскулките около логото на интернет търсачката), който се вижда само от потребителите в Испания и им напомня какво трябва да направят днес.

Търсачката е променила цяла буква от името си- на мястото на второто „О” е поставена избирателна урна с испанското знаме. Но това не се случва за първи път. Doodle имаше и на 28 април, когато бяха предишните парламентарни избори в Испания, както и за парламентарните избори в Холандия, Израел, Индия и Тайланд.

Днес в Испания се провеждат четвъртите парламентарни избори за последните четири години и над 37 млн. испанци са призовани пред изборните урни с надеждата да се сложи край на политическата парализа на страната. За да получат абсолютно мнозинство политическите партии ще се нуждаят от 176 депутатски места в 350- местния парламент.

Според социологическите проучвания победител отново ще бъде водачът на социалистите Педро Санчес, който спечели и предишните избори в края на април тази година, но не успя да се договори с друга партия и да състави коалиционно правителство. Днес очакванията са крайнодясната партия Вокс да стане третата политическа сила в страната.

Испанският крал разпусна парламента и свика предсрочни избори

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Вашият коментар