Българка е осъдена на 9 г. затвор заради изнудване на испанец

Българка е осъдена на 9 г. затвор заради изнудване на испанец. Престъплението е извършено в Палма де Майорка с помощта на двама английски граждани.

На 4 септември 2019 г. българката Мима И. отива в дома на приятеля си испанец. Малко по- късно тя помага на двамата маскирани и въоръжени с мачете англичани да влязат вътре, за да изнудват испанеца. Те заплашили домакина, че трябва да им даде 150 хил. евро и в продължение на 1 г. да превежда по 6 хил. евро по сметката на Мима И. В противен случай щели да убият бившата му съпруга и двете им деца. От дома агресорите успели да вземат 700 евро и 300 паунда.

Испанецът превел 134 хил. евро по сметката на българката, но заплахите продължили и той подал жалба в полицията. Месец по- късно нашенката и единия от англичаните са били задържани във Варна, а на 11 юни 2021 г. испански съд я осъжда на 9 г. затвор. и солидарно с другите двама обвиняеми да заплатят на пострадалия обезщетение в размер на 176 205 евро.

Обвиняемата Мима И. е пожелала да излежи присъдата си в български затвор и на 4 юли 2023 г. съдебния състав на Варненския окръжен съд е постановил, че няма правни основания да бъде отказано признаването и изпълнението на присъдата на съда в Палма де Майорка.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

Българин замесен в тормоз над работниците в испанска фирма

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*