В Испания се очакват летни температури до 34ºC в края на седмицата

в Испания се очакват

В Испания се очакват летни температури в края на седмицата, съобщават от Държавната метеорологична агенция (АЕМЕТ). На прага на пролетта и след ниските температури през последните дни, температурите започват стремглаво да се покачват и се очаква на някои места на полуострова и на Канарските острови да достигнат до 30- 32ºС през уикенда.

От утре температурите ще бъдат характерни за края на пролетта и на места като Мурсия или Сарагоса ще достигнат 28ºС. В южната част на страната и в Кантабрия температурите ще са около 20ºС, а в централната част ще останат под 20ºС.

В петък се очаква най- рязкото повишаване на температурите като в много райони минималните няма да паднат под 5- 10ºС, а по Средиземноморието може да настъпи и т.нар. „тропическа нощ“. Западният вятър ще повиши дневните температури най- много по източните брегове на страната, където се очаква те да са около 30ºС.

В събота има вероятност на места в област Валенсия и Мурсия да бъдат регистрирани над 32ºС, което ще е температурен рекорд за това време на годината откакто съществува статистиката.

В неделя максималните температури ще останат същите в източната част на страната. В останалите райони повишаването ще продължи и в района на река Гуадалкивир и област Андалусия също ще достигнат рекордни стойности, близки до 30ºС.

Понеделник се очаква да бъде най- горещия ден в цялата страна. Термометрите ще показват над 25ºС дори в Кантабрия. На Канарските острови още от събота температурата ще бъде около 30ºС, а на Балеарските- до 34ºС.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

Най- горещият град в Испания

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*