Испания: лабиринтът, който сбъдва желания

лабиринтът

Лабиринтът, който сбъдва желания се намира в селцето Онил (Onil), провинция Аликанте. Той е от онези любопитни кътчета, които си струва да се посетят. Открит е през месец май 2002 г. се поддържа от провинциалния съвет на Аликанте.

Според легендата, за да стане реалност желанието, трябва да стигнете до центъра на лабиринта, да докоснете дървото със затворени очи, да си помислите какво искате и накрая да излезете от лабиринта без да се объркате и по никакъв начин не трябва да хитрувате. Само тогава желанието ще се изпълни.

От управата на лабиринта (Laberinto de la Casa Tápena) весело подхвърлят да не се снима картата на входа и после да се хитрува, а да се стигне до центъра и после да се излезе без никаква помощ. И гарантират, че е много забавно. Не се допускат домашни любимци, а до лабиринта има парк с пейки и маси за отдих сред природата.

Входът е безплатен. Работното време през летния сезон е от понеделник до петък от 09:00 ч. до 14:00 ч. и през почивните дни и на празниците е от 09:00 до 20:00 ч., а през зимния- всеки ден от 09:00 ч. до 18:00 ч. Координатите на Laberinto de la Casa Tápena са: 38.6337036, -0,6519649. Повече информация можете да видите ТУК.

Испания: Драконът в Sierra Calderona

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*