Испански учени: секса на плажа е пагубен за планетата

Сексът на плажа е пагубен за планетата. Това са установили испански учени заедно с австралийските си колеги. Анализът, доказващ, че наплива на случайни любители на секса на плажа е нанесъл щети на природата в популярен испански курорт, е публикуван на портала ScienceDirect.

Според изследването дюните на Mas Palomas на Канарските острови са в опасност. Това са едни от малкото останали в Европа движещи се пясъчни дюни. Тази област е дом за редки растения и уникални животни, някои от които са ендемити (живеят само в определен район). Живописният резерват привлича туристи, но мнозина отиват там в търсене на случаен секс.

Учените са приучили около 300 популярни „секс сайтове“ и са установили, че сексуалната активност на посетителите се отразява негативно на местната флора и фауна. От изхвърлените цигарени фасове, контрацептиви и утъпканата трева са засегнати десет вида растения и някои животни. Гигантските гущери на Гран Канария често бъркат презервативите с медузи, изяждат ги и умират.

За да се подобри екологичната ситуация в природния резерват правителството на Канарските острови няколко пъти организира почистване на бреговете от отломки и мъртви растения, а собствениците на курортите са задължени да предупреждават посетителите за необходимостта от опазване на природата и дюните.

Испанското Мъртво море

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*