Утре е най- опасният ден за пътуване с автомобил в Испания

Наближава най- опасният ден за пътуване с автомобил в Испания. Тази година това е вторник, 2 ноември, предупреждава Кралският автомобилен клуб (RACE).

Ето обяснението на това твърдение: според статистическите данни есента е сезонa, в който стават най- много катастрофи, а вторник е деня от седмицата с най- много пътни инциденти, особено в интервала между 8:00 и 9:00 часа. Освен това смяната на часовото време, която настъпи в нощта на 30 срещу 31 октомври и която изисква от хората усилия за приспособяване към новата рутина, допълнително влияе отрицателно на шофьорите.

За да стигнат до този извод от Кралския автомобилен клуб са използвали данни от Министерството на труда, Министерството на здравеопазването, Националния статистически институт (INE), Генералната дирекция за движение по пътищата (DGT), Европейската комисия и Европейския статистически институт Eurostat. Освен това са направени анкети с 2000 души от сферата на транспорта между които е имало служители в различни дружества, които отговарят за безопасността на труда, еднолични търговци и работещи в различни фирми.

Данните показват още, че 93% от работещите в Испания трябва да се придвижват до работното си място, а 77% от тях го правят със собствено превозно средство. Средното разстояние за придвижване е 10 км., а средната продължителност на пътуването е 28 мин. 64% от катастрофите в Испания стават на път за работа. Най- много пътни инциденти стават в Андалусия- 414,3 пострадали на 100 000 човека. Следват Каталуния- с 386,4 и Мурсия- 375,8. Най- малко катастрофи стават в Ла Риоха- 233,8 и Екстремадура- 192,4.

Испания: какво се случва при инцидент, ако шофьорът на автомобила не присъства в застрахователната полица

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*