Създадоха перфектната коледна песен по специална формула

Екип от учени създадоха перфектната коледна песен, която предизвиква силно чувство на щастие, пише Daily Mail. Това е ‘Love’s Not Just for Christmas’ (Любовта не е само за Коледа) и за създаването ѝ е използвана специална формула, чрез която е композирана перфектната музика и е написан перфектният текст за тези празници.

Създателят на ‘Love’s Not Just for Christmas’ е Джо Бенет, музиковед в консерваторията в Бостън. Той е анализирал повече от 200 песни, 78 от които били коледни и е стигнал до извода, че всички имат големи прилики помежду си. Въз основа на това Бенет прави заключението, че за да бъде една коледна песен харесвана е необходимо мелодията ѝ да бъде композирана в по-висока тонална скала, с ритъм 115 пулсации в минута и размер на такта 4/4. Също така много важен елемент е камбанният звън, който присъства в 49% от изследваните песни.

По отношение на текста американският музиковед е установил 8 категории песни. В тях се пее за: дома, влюбените, несподелена любов, празниците, Дядо Мраз, сняг, религия и мирът на Земята.

Анализирайки всички тези резултати, Бенет, със съдействието на Хариет Грийни и Стийв Андерсън, са създали автентичната коледна песен. Приятно слушане!

Кога трябва да украсим Коледната елха?

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*