Рафа Надал обяви, че се оттегля от професионалния тенис (видео)

Рафа Надал

Рафа Надал обяви, че се оттегля от професионалния тенис. Това ще стане в края на този сезон- след финала на „Купа Дейвис“ през ноември 2024 г. в Малага, където ще играе за Испания.

След успешната си кариера, в която спечели 22 турнира от „Големия шлем“ и 14 „Ролан Гарос“, днес Рафа Надал сподели новината чрез видео в профила си в социалната мрежа „Туитър“:

„Оттеглям се от професионалния тенис. Последните две години бяха трудни, не бях в състояние да играя пълноценно. Трябваше ми време да взема това трудно решение. Но в този живот всичко има начало и край и мисля, че сега е момента да сложа края на една дълга и много повече успешна, отколкото някога съм си представял.

Много съм развълнуван, че последния ми турнир е финалът на „Купа Дейвис“, където ще играя за моята родина. Това е затварянето на кръга, тъй като един от първите ми успехи беше финалът в Севиля през 2004 г. Чувствам се голям късметлия, че успях да преживея всичко това.

Искам да благодаря на цялата тенис индустрия, на всички хора, които са част от този спорт, на моите колеги през годините и особено на моите съперници. Прекарах много часове с тях и изживях много моменти, които ще запомня завинаги.

Да говоря за моя екип е малко трудно за мен, защото те са важна част от живота ми, те не са просто служители, те са приятели и са били до мен във всички моменти, в които имах нужда от тях. Толкова много сме преживяли заедно, че е трудно за обяснение.“

Новините от Испания можете да следите в канала ни във WhatsApp или ни последвайте във Facebook, Twitter и VKontakte.

Какво работят чужденците в Испания