1000 овце и 100 кози преминаха през центъра на Мадрид (видео)

центъра на Мадрид

В неделя 1000 мериносови овце и 100 кози преминаха през центъра на Мадрид по време на XXVIII Fiesta de la Trashumancia (празника на свободно движещите се- скитащи стада, които се местят според сезона в търсене на храна).  Фестивалът бе съпроводен с много музика и танцови изпълнения на фолклорни групи, а животновъдите платиха на кмета на Мадрид символичните 50 мараведи- такса за преместване на добитък, установена още през 1418 година.

За да участват в шествието животните са тръгнали пеша на 25 септември от Cevera de Pisuegra и Polentinos, намиращи се в Кантабрийските планини (Cordillera Cantábrica) в провинция Планесия. Пристигайки в Мадрид, в продължение на 4 дни те са били отседнали в най- големия градски парк Casa de Campo. На 26 октомври са напуснали столицата в посока Colmenarejo- област Мадрид, където ще изкарат зимата.

Фестивалът се провежда като признателност към труда на овчарите и да се запознаят жителите на столицата с него. Той напомня, че все още е валиден един стар закон, според който пастирите следват начертания от тях маршрут и имат приоритетно право да минават дори през центъра на Мадрид. В неделя шествието премина по най- големите улици в историческия център на столицата.

 

Колоритният фестивал Битката с цветята във Валенсия (видео)

Digiprove sealThis content has been Digiproved

Be the first to comment

Leave a Reply