Forbes обяви кой е най-богатият испанец за 2023 г.

Най- богатият испанец

Според Forbes безусловно най-богатият испанец е Амансио Ортега- основател на Inditex (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Oysho и др.), чието състояние се оценява на 81,8 млрд. евро.

На второ място се нарежда Сандра Ортега- дъщерята на Амансио Ортега, която е акционер в Inditex и нейното състояние е 7,1 млрд. евро.

На трето място е Рафаел дел Пино и Калво- Сотело- президент и най- големия акционер във фирма Ferrovial, чиято дейност е проектиране и строителство. Неговото състояние през 2023 г. се оценява на 5,9 млрд. евро.

На четвърто място е основателят на банка Abanca Хуан Карлос Ескотет с 4 млрд. евро, следван от Хуан Родж- веригата супермаркети Mercadona, чието състояние се оценява на 3,9 млрд. евро.

Общото състояние на 100-те най- богати испанци, включени в класацията на списанието Forbes през 2023 г. възлиза на 196,130 милиарда евро, което е с 37% повече от миналата година. Първите 5 в класацията притежават общо 102.700 млрд. евро, което е почти половината (48%) от общото богатство на включените в класацията.

За още новини от Испания ни последвайте в Facebook, Twitter и VKontakte

Много европейци обичат да почиват в Испания. А къде почиват испанците?

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*