Как се вади сертификат за трудов стаж в Испания (Vida Laboral) чрез мобилнен телефон

Най-лесният, най-бързият и най-често използваният начин да се изиска сертификат за натрупания трудов стаж в Испания, или Vida Laboral, е чрез текстово съобщение (SMS), получено на личния Ви мобилен телефон.

Преди да започнете процедурата по изискването на документа, трябва да се уверите, че номерът на мобилния Ви телефон е свързан с номера (Numero de afiliación), под който фигурирате в испанското Социално осигуряване (Social Seguridad). Ако не сте го направили, то задължително първо трябва да отидете до Вашия офис и да ги свържете.

Как се вади сертификат за трудов стаж (Vida Laboral)?

Трябва да отворите сайта на Seguridad Social ТУК. След това избирате опцията Via SMS и се отворя нова страница, където трябва да попълните следните данни:

Номер на NIE за българските граждани или номер DNI за испанците.
Дата на раждане.
Номера на мобилния Ви телефон.

След като попълните всички необходими данни щракнете върху Aceptar. Почти веднагa ще получите на мобилния си телефон съобщение с шестцифрен код, който трябва да напишете в празното поле и да кликнете върху Entrar. Отваря се нова страница, където трябва да изберете Entrar en tu área personal. Отново се отваря нова страница и на второ място е графа Tu vida laboral. Там трябва да се кликне върху синия текст Ver vida laboral completa. Отваря се нова страница и най- отдолу, отново в синьо, трябва да натиснете на Descargar vida laboral, за да си свалите сертификата за трудовия стаж в Испания.

Колко години трудов стаж са необходими за пенсиониране в Испания?

Условия за ранно пенсиониране в Испания

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*